Voorbeeld sollicitatiebrief verpleegkundige

Hier vind je een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van verpleegkundige.


Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats
 

Plaats, datum

Betreft: vacature leerling-verpleegkundige IC volwassenen

 

Geachte mevrouw De Jong,


Zaterdag jl. heb ik u gesproken op de open dag van het Icarus Ziekenhuis. Op de infomarkt gaf u aan op zoek te zijn naar een leerling-verpleegkundige IC volwassenen. In deze brief wil ik u ervan overtuigen dat ik die flexibele en energieke verpleegkundige ben naar wie u op zoek bent.

Momenteel werk ik als verpleegkundige op de afdeling Longziekten van het xxx ziekenhuis in Den Haag. Hier werk ik sinds mijn afstuderen van de opleiding HBO-V in 2004. In 2006 heb ik de specialistische opleiding Pulmonologie afgerond. Naast de basiszorg verricht ik ook specialistische handelingen, zoals thoraxdrainage. In mijn werk staat de zorg voor en het welzijn van de patiënt altijd voorop. Dit doe ik door mij in te leven in diens situatie, een luisterend oor te bieden en geduldig te zijn.

Ik ben iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt en kwalitatief goed werk wil leveren. Ik kan prima zelfstandig werken, maar functioneer ook goed in een team. In mijn huidige functie werk ik nauw samen met longartsen, arts-assistenten, fysiotherapeuten en een diëtist. Deze multidisciplinaire benadering spreekt mij bijzonder aan omdat je veel van elkaar kunt leren en continu gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Het werk als longverpleegkundige in uw ziekenhuis spreekt me aan, omdat ziekenhuis X koploper is wat betreft de behandeling van longziekten. Hierdoor heb je te maken met uiteenlopende aandoeningen die variëren van eenvoudig tot zeer complex. Met mijn kennis en ervaring op het gebied van longziekten en -aandoeningen ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw team van de afdeling Longziekten.  

In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn sollicitatie verder aan u willen toelichten.


Met vriendelijke groet,


Monique Jansen (fictieve naam)

Bijlage: curriculum vitae

Meer voorbeelden

In het forum vind je veel meer voorbeelden van sollicitatiebrieven voor de functie van verpleegkundige.


Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Zorg Voorbeeld sollicitatiebrief verpleegkundige