Sollicitatiebrief tandartsassistent

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature tandartsassistente


Geachte heer Van Duren,

In de Kaldijker Courant zag ik uw advertentie waarin u schrijft dat u op zoek bent naar een parttime tandartsassistente. Na ons prettige telefoongesprek op woensdag 4 april jl. wil ik graag mijn interesse voor deze functie laten blijken.

Zoals ik in ons telefoongesprek al vertelde, spreekt uw praktijk me ontzettend aan vanwege het multidisciplinaire karakter ervan en de professionele en gemoedelijke sfeer.

Momenteel ben ik werkzaam als fulltime tandartsassistente bij Tandartspraktijk Vierhuizen in Wijchen. Mijn werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de tandarts tijdens de behandelingen, het schoonmaken van de instrumenten en de tandartsstoel, het klaarmaken van de ruimte voor nieuwe patiënten en het uitvoeren van administratieve taken. Zoals u kunt lezen, komen mijn huidige werkzaamheden erg overeen met de door u gevraagde werkervaring. Hierdoor ben ik in staat de taken in uw praktijk zeer snel op te pakken.

Ik werk graag in een team, maar kan daarnaast ook goed zelfstandig werken. Mijn werk voer ik nauwgezet uit. Verder heb ik goede sociale en communicatieve vaardigheden. Veel mensen - en met name kinderen - zijn zenuwachtig als ze naar de tandarts moeten. Door hen vriendelijk te ontvangen en duidelijk uitleg te geven over wat er gaat gebeuren, probeer ik ze op hun gemak te stellen en het tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Ikzelf had als kind veel schrik van de tandarts en weet dus als geen ander hoe angstige patiënten zich kunnen voelen.

Voor meer informatie over mijn opleidingen en werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae


Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Zorg Sollicitatiebrief tandartsassistent