Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiegesprek Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek Doelen bepalen

Doelen bepalen

Een sollicitatiegesprek is een momentopname waarin het je potentiële werkgever duidelijk moet worden of je geschikt bent voor de functie, en waarin jij moet bepalen of de werkzaamheden en het bedrijf aansluiten bij je capaciteiten, vaardigheden en wensen. In een kort tijdsbestek moet je er dus voor zorgen dat je je eigen bijdrage in het gesprek zo goed mogelijk vorm geeft.

Indruk

Stel je voor: je hebt zojuist het sollicitatiegesprek achter de rug en je bent op weg naar huis. Hoe wil je dat je potentiële werkgever je beschrijft? Of je nu een imposant cv hebt of niet, je moet van tevoren weten hoe je je presenteert, hoe je overkomt en jezelf verkoopt. Met deze vraag in je achterhoofd kun je bepalen welk beeld je van jezelf bij je potentiële werkgever wilt achterlaten.

Informatie vergaren

Niet alleen je toekomstige werkgever moet tijdens het sollicitatiegesprek achterhalen of je geschikt bent voor de functie en bij het bedrijf past, ook jij moet weten of de organisatie en de functie is wat je wilt.

Probeer tijdens het sollicitatiegesprek op een aantal vragen antwoord te krijgen. Het zijn geen vragen die je aan je potentiële werkgever voorlegt, maar ze helpen je om naderhand te analyseren of de baan en het bedrijf zijn wat je zoekt:

In elk sollicitatiegesprek krijg je de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Maak van deze mogelijkheid altijd gebruik. Het getuigt van interesse en intelligentie als je vragen hebt.

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiegesprek/voorbereiding/doelen-bepalen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger